Hoppa till sidans innehåll

 

 

 

Hej Motorvänner!

 

Ett av de riktigt stora ämnena som idag diskuteras över hela världen är miljön. Miljöaspekten är något som i stort sätt finns i allt vi gör, oavsett inriktning. Att alltid tänka och agera miljömässigt är således väldigt viktigt och något som borde vara en självklarhet för varje person.

 

När det gäller oss själva och vår hobby/intresse, motorsport, så får den ofta klä skott för att inte vara miljömässig. Det finns politiska förespråkare på alla nivåer, från regionala upp till Riksdag, som arbetar mot motorsport och som till och med förespråkar för att den borde förbjudas.

 

Utifrån det scenariot så är det extra viktigt att vi inom MK Gutarna föregår med gott exempel genom att vi alltid tänker på miljön och följer det regelverk som Svenska Bilsportförbundet har beslutet.

 

Känner du dig osäker på vilka miljöregler som gäller för just din motorsport så gå gärna in på Svenska Bilsportförbundets hemsida, https://www.sbf.se/regler och läs igenom avsnitt G2.4 Miljö i Gemensamma regler 2019. För Karting finns dessutom kompletterande miljöregler under avsnitt KA3.1 i Tävlingsregler Karting 2019.

 

Under 2020 kommer vi starta upp egna miljöutbildningar för klubbens medlemmar som är intresserade av att fördjupa sig i det regelverk som Svenska Bilsportförbundet har beslutat gälla för Miljön.

 

För att vi ska kunna fortsätta utöva vår motorsport även framöver, är det mycket viktigt att vi genom vårt agerande alltid visar ”omvärlden” att motorsport kan bedrivas på ett miljömässigt sätt!

 

 

 

Hälsningar

 

Christer Lundgren
Ordförande MK Gutarna

 

Miljö


Uppdaterad: 07 OKT 2019 16:08 Skribent: Christer Fors
E-post: Adressen Gömd

destgot-banner

 

logo-fordlogo-databyranlogo-gotlandshem

logo-kneippbynlogo-lofqvistlogo-mekonomenlogo-zions

 

logo-vagobyggnadsgrus

Postadress:
Motorklubben Gutarna - Bilsport
Box 1305
62124 Visby

Besöksadress:
Broväg 110 Skogsholm
62141 Visby

Kontakt:
Tel: 0707516279
E-post: This is a mailto link